Avio karte Podgorica Dubrovnik, Romantika na Stradunu

Divni jadranski grad, Dubrovnik je zbog svoje lepote i položaja tokom dugih vekova postojanja privlačio mnoge osvajače. U današnje vreme, osvajaju ga turisti iz čitavog sveta! Kupite avio kartu Beograd – Dubrovnik i uživajte u uskim, živopisnim ulicama Starog grada.

ROMANTIKA NA STRADUNU

AVIO KARTA PODGORICA – DUBROVNIK

Nekadašnja ponosna Dubrovačka republika, nekadašnji mletački i srpski grad, danas je jedan od svetskih turističkih centara. Priroda je Dubrovnik darovala izuzetnim lepotama, koju su pokušali da opišu i opevaju mnogi pesnici i pisci. Plavo nebo, čisto tirkizno more, stenovita obala koja obiluje brojnim uvalama, prelepe peščane plaže i strme stene ukrašene aromatičnim mediteranskim rastinjem, ostaju posetiocima u trajnoj uspomeni.  Zbog mermernih ulica, renesansnih i baroknih građevina, Bernard Šo nazvao je  Dubrovnik  “Biserom Jadrana“, a UNESKO ga je stavio na listu  svetske kulturne baštine. Avio karta Beograd – Dubrovnik je odličan izbor za putovanje u Dubrovnik, jer za samo sat vremena stižete iz Beograda do ovog ponositog grada koji krasi jugoistočno hrvatsko primorje.

 PUTOVANJE U DUBROVNIK

Stari grad je svakako najzanimljiviji i najatraktivniji deo Dubrovnika. Dok hodate kroz romantične gradske ulice, ne samo da ćete videti najinteresantnije znamenitosti, već i osećati specifičnu, donekle mističnu atmosferu koja izlazi iz drevnih kamenih zidova. Miris aromatičnih biljaka, belina listova koja se suši na suncu između kuća, stalno brujanje lokalnih stanovnika na uskim, prometnim ulicama … najbolji način za učenje, osećanje grada je da se spojite sa gomilom i prepustite, odvešće Vas na nezaboravno putovanje kroz lavirint gradskih ulica i kroz vekove.

Čitavo istorijsko gradsko jezgro okružuju srednjevekovni bedemi, stvarajući savršenu iluziju dobro zaštićenog naselja iz nekih drugih, prošlih vremena. Postoji nekoliko ulaza u grad koji se nalaze ispod veličanstvenih utočišta s pogledom na kapije. Ako dođete do bedema iz pravca modernog centra Dubrovnika, ući ćete u stari grad kroz gradsku kapiju Pile, glavni ulaz u grad. Minčeta se smatra jednim od najljepših utvrđenja na svetu. To je jedan od prepoznatljivih dubrovačkih simbola koji pružaju veličanstveni pogled na čitav grad. Bokar kapija je dizajnirana da brani grad od mora; danas je mesto za nastupe na Dubrovačkom ljetnjem festivalu.

Jednom kada uđete kroz gradske kapije, naći ćete se na prelepoj fontani Onofrio, omiljenom mestu sastanka gradske omladine. Možda najlepši i zanimljiv spomenik ovog dela Starog grada je franjevački manastir izgrađen u kasnom srednjem veku. To je jedan od najfinijih i najharmoničnijih primera gotičke i romanske arhitekture u Dubrovniku. Crkva manastira često je mesto za razne koncerte tokom cele godine.

Dok hodate, naći ćete se na najpoznatijoj i omiljenoj gradskoj ulici u Dubrovniku, Stradunu. Sa svojim brojnim prodavnicama suvenira, galerijama, kafićima i restoranima, Stradun nikada nije tih. Dok prolazite kroz gomilu, možete uživati ​​u predstavama mnogih uličnih zabavljača.

Na drugom kraju, Stradun završava na lepom trgu okruženom nekim od najvažnijih istorijskih znamenitosti Dubrovnika. Videćete Gradsku katedralu, Crkvu Sv. Blaise, Palatu Sponza (Gradski arhiv), Rektorsku palatu, zvonik i Orlandovu kulu. Svi ovi spomenici su najbolji primeri arhitekture kasne srednjevekovne i rane renesanse.

Kada završite ovaj put obilaska obaveznim za svakog ko poseti Dubrovnik, možete se izgubiti u lavirintu uskih ulica grada i istražiti druge znamenitosti. Postoje brojni muzeji i galerije u kojima možete uživati ​​u nekim od najfinijih eksponata istorijske i savremene umetnosti.

Ako želite da napravite pauzu od časova umetnosti i istorije, samo uživajte u pogledu; upijte autentičnu atmosferu i posmatrajte dinamičan svakodnevni život u gradu. Kada se umorite i gladni, bukvalno pratite svoj nos. Pozivajući arome ukusne mediteranske kuhinje širi se u uskim gradskim ulicama iz brojnih restorana i konoba koje vas uveravaju da napravite pauzu i probate neke od lokalnih specijaliteta.

Stari grad ne gubi svoju živopisnost nakon mraka; naprotiv. Brojne muzičke i pozorišne predstave na gradskim četvrtima i raznovrsna dešavanja u bezbrojnim gradskim mestima očuvaju dinamiku gradskog života dugo nakon zalaska sunca.

AVIO KARTA PODGORICA – DUBROVNIK

Avio karta Podgorica – Dubrovnik se isplati samo ako uzimate od avioprevoznika Airserbia, jer to je jedina varijanta avio karte sa direktnim letom. Ako na to dodam da avio karta Podgorica – Dubrovnik košta oko 110 eura, sigurno će Vas ponuda privući… Avio kartu Podgorica – Dubrovnik sa uslugom direktnog leta možete uzeti ponedeljkom, četvrtkom, petkom i subotom. Ukoliko sami pretražujete ponude za avio kartu Podgorica – Dubrovnik, oznaka aerodroma je DBV.

Međunarodni Aerodrom Dubrovnik jedan je od najvećih međunarodnih aerodroma u Hrvatskoj. Aerodrom se nalazi u Ćilipima, 13 km od centra grada Dubrovnika. Ovo je jedan od najfrekfentnijih aerodroma u Hrvatskoj. Poznat je kao destinacija za nekoliko čarter letova tokom letnje sezone. Ispred terminala postoji stajalište autobusa (prevoz “Libertas”) koji saobraćaju na lokalnim linijama između naselja u Konavlima i Dubrovnika. Takođe Croatia Airlines nudi autobuski transfer između aerodroma i centra grada. Autobuski prevoznik “Atlas” saobraća redovno, nakon sletanja aviona Croatia Airlines-a, a cena karte u jednom pravcu je 35kn (oko 5eur). Autobuska linija je otvorena za sve putnike nezavisno od aviokompanije kojom lete.

Uživajte u romantičnoj šetnji Stradunom!